Een frisse uitstraling?

De vraag van blauwvingerveste Zwolle

De beheerder van kantoorgebouw Blauwvingerveste in Zwolle kwam met de vraag of wij een oplossing hadden voor een frissere, schone uitstraling van het pand. En dat was nodig gezien het aanzicht en de vervuilde eerste indruk.

De grondige reiniging

 • De verontreiniging bestond uit donkere lekstrepen op de spiegelende beglazing en vervuiling vanuit de deklijsten op de witte vliesgevel.
 • Primair hebben wij bepaald wat de precieze oorzaak van de verontreiniging was. Het bleek dat de deklijsten een brandwerend materiaal bevatten dat onder invloed van vocht was opgelost en strepen achterliet op de beglazing.
 • Vervolgens hebben wij een reinigingsadvies uitgebracht voor zowel de deklijsten als de beglazing en een voorstel gedaan voor het verwijderen van het aangebrachte brandwerende materiaal. Vanzelfsprekend op basis van de meest recente ontwikkelingen zodat de gevel weer voldoet aan de huidige brandveiligheidseisen.
 • De ruiten zijn gereinigd en de ramen gepolijst.
 • De deklijsten zijn tijdelijk verwijderd, op locatie ontdaan van het brandwerende materiaal en vervolgens opnieuw ‘gemoffeld’ en teruggeplaatst.

En daarna

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden constateerden wij dat in de trappenhuizen nog brandwerende ruiten met draadglas waren toegepast. Een aantal van deze ruiten hadden breuken. We hebben de beheerder geadviseerd om deze ruiten te vervangen door brandwerende ruiten met certificaat WBDBO 30 minuten, deze hebben we uitgevoerd in dezelfde gespiegelde uitvoering als de rest van de gevel.

Het vervolg

 • Naast deze werkzaamheden hebben wij een lekkage boven de hoofdentree opgelost door de waterhuishouding te herstellen van dit gevelelement.
 • Daarbij is ook het aangetaste stelhout vervangen.
Een gevel vol graffiti…

De uitdaging bij een voormalige meubelboulevard

Een grote vastgoedbeheerder wilde het voormalige pand van een meubelboulevard in Heerenveen na enige tijd van leegstand weer in gebruik laten nemen. Tijdens de leegstand was de aluminium gevelbeplating sterk vervuild met groene aanslagen en was op een groot deel van de gevel graffiti gespoten. Aan ons de taak om dit pand weer toonbaar te maken!

De grondige reiniging

 • In overleg met de opdrachtgever hebben we een inventarisatie gemaakt van de soort en mate van vervuiling. Hierna is een onderbouwd reinigingsadvies opgesteld.
 • Er zijn proefposities gemaakt waar de graffiti is verwijderd, daarna is er een anti-graffiti laag aangebracht.
 • Er volgde een kostenopgaaf voor de reiniging van het gehele pand.

En daarna

Na de beoordeling en goedkeuring van de proefposities door de opdrachtgever zijn de werkzaamheden uitgevoerd. Hierbij is het gehele pand ontdaan van groene aanslag en is de graffiti verwijderd. Een anti-graffiti coating is tot op een hoogte van 3 meter op de gevel aangebracht.

Het vervolg

 • Tijdens de werkzaamheden heeft de opdrachtgever ons verzocht om de inbraakschade aan een aluminium uitzetraam te herstellen.